Почина мъжът, пребит жестоко от тийнейджъри заради цигара в Странско

18-годишният Делчо Димитров остава в ареста

12.04.2023 | 09:33 Редактор: Искра Ангелова
Почина мъжът, пребит жестоко от тийнейджъри заради цигара в Странско

67-годишният мъж от димитровградското село Странско, който бе пребит почти до смърт от двама младежи, е починал в понеделник.

Възрастният човек е бил намерен от съседи в тежко състояние на улицата. Според местните хора жестокият побой е заради една цигара.

18-годишният Делчо Димитров, който е задържан за жестокия побой над 67-годишния Филчо Атанасов, каза, че е разбрал за кончината му и съжалява, предаде haskovo.info.

Според разследващите на 1 срещу 2 април Делчо и друго момче на 15 г. отишли в дома на жертвата с бутилка алкохол. След като започнали да пият нещо се объркало и 18-годишният Делчо нанесъл тежки травми по главата на домакина.

На следващия ден съседи видели на улицата пребития мъж, който бил целият в кръв. Кметът на селото Хубен Пончев подал сигнал, след който момчетата бяха заловени, а пострадалият беше откаран в болницата.

Атанасов беше близо седмица в кома и в понеделник е издъхнал. Досега Делчо беше обвинен в причиняване на средна телесна повреда, като се очаква обвинението да бъде преквалифицирано в убийство.

Във вторник Хасковският окръжен съд потвърди решението на съда в Димитровград, с което на Делчо беше наложен постоянен арест.

В залата бяха роднини на момчето, като баща му Милан каза, че не знае нищо за случилото се и всички са много притеснени. Адвокат Георги Зарчев поиска домашен арест за младежа, защото според него няма достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението.

В крайна сметка Делчо остава в ареста, като определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.