Убитата Кристина и бележката, отвела до задържания мъж - бил избухлив

Пред близките си споделила, че е заплашвана от мъж

07.04.2023 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Тежко престъпление в София. Откриха тяло на жена в багажник на автомобил. Жертвата е била в неизвестност от няколко дни. А пред близките си споделила, че е заплашвана от мъж - неин колега, с когото е имала връзка. За убийството има задържан.

32-годишната Кристина е в неизвестност от понеделник, когато е трябвало да вземе сина си от училище. Нейни близки подават сигнал за издирване на следващия ден. Жената споделила пред приятели, че е заплашвана от мъж, с когото е имала връзка.

Христо познава семейството. Разказва, че миналата неделя е видял за последно Кристина.

"Нещо се е оплакала на снаха ми за проблеми, има момченце на 9 години, което днес има рожден ден. То е при баща си, те са разделени. Родители ѝ са я осиновили са", сподели мъжът.

На бюрото на работното си място оставила бележка с името на човек, когото да търсят, ако се случи нещо с нея. Снощи около 20 часа тялото на жената е намерено в багажник на кола. Тя е била простреляна.

Заподозрян за убийството е 34-годишният Калоян, чието име съвпаднало с това от оставената бележка. Негов приятел сподели пред нашата камера, че Кристина и Калоян са имали връзка преди 5-6 години. Георги определя Калоян като добър приятел, но с избухлив характер.

"Колата не е нейната, негова е. Трябваше да я махне в най-скоро време. Имало е сигнали срещу него от предишни случаи за тормоз, не можех да повярвам", коментира приятелят на заподозрения за убийството Калоян - Георги Трендафилов.

И така тялото на Кристина се озовава на паркинг пред сервиза на Георги.

"Не вярвах до последно, по-скоро мислех, че ще е отвлечена. Той се свърза с мен в сряда, каза, че е притеснен, защото преди е осъждан за подобно нещо, а то имало индикации на жертвата, че се опасява от този човек", допълни той.

В деня на подаването на сигнала за изчезването на Кристина, Калоян е задържан за разпит.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.