Разкрития за убийството на Кристина: Приятел на задържания говори ексклузивно пред Bulgaria ON AIR

Жената е оставила бележка в бюрото си на работа с името на човек, когото да потърсят, ако се случи нещо с нея

07.04.2023 | 13:44 Редактор: Михаела Димитрова

Снощи откриха тялото на жена в багажник на автомобил в столичния квартал “Захарна фабрика”. Жертвата е била в неизвестност от повече от седмица, а пред близките си споделила, че е силно притеснена от поведението на своя приятел. 

Снощи между 19-20 часа е открито тялото на Кристина. Тя е била простреляна в багажник, който бил запечатан с полиуретанова пяна. Жената е на 32 години, работила е в един от мобилните оператори. Предполага се, че убиецът е неин колега, с който са имали любовни отношения.

Мъжът е задържан, тъй като жената е оставила бележка в бюрото си на работа с името на човек, когото да потърсят, ако се случи нещо с нея. Името на този човек съвпада със задържания в района на метростанция "Ломско шосе" - Калоян. Той е бил с жена в колата, която се е представила за военна, но не е знаела за какво става дума.

Изоставената кола се намирала в района на автосервиз. По думите на един от служителите в автосервиза, който е и близък приятел на посочения за убиец на Кристина, колата, в която е намерена жената, е на Калоян, а други жени, с които е имал връзка, са подавали сигнали за тормоз срещу него.

"Имало е и други оплаквания за тормоз. Преди 5-6 години мислех, че връзката им е приключила, но, може би не е била, защото явно я е тормозил. Странно е, че колата с трупа е оставена пред сервиза. Не вярвах до последно, мислех, че е отвлечена и че всичко ще се оправи. Той се свърза с мен в сряда, каза, че е притеснен, защото преди е осъждан за такова нещо и сега разследват точно него, а то си е имало индикации, а и жертвата си е казала, че се притеснява точно от този човек", каза приятелят на заподозрения.

Образувано е досъдебно производство, а служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, заяви, че официален сигнал към МВР от убитата жена не е подаван. Тя обаче е потърсила помощ от неправителствена организация.