Подозират охранителите за обира на инкасо автомобила, единият трябвало да остане в него

Шансовете за откриване на извършителите са били по-големи, ако полицията е била уведомена незабавно

08.03.2023 | 18:51 Редактор: Ирена Бакърджиева

Обир на инкасо автомобил във Враца. Открадната сума е около 300 000 лева. Извършителите се издирват, а полицаи окупираха изходите на града.

Малко преди обяд инкасо автомобил спрял на паркинга на един от хипермаркетите във Враца. От него излезли двама охранители, които трябвало да приберат оборота от магазина. Когато се върнали обратно, видели, че ключалката на страничната врата е разбита и липсват парите, които били в чували. 

"Първо се обаждат на отговорника на фирмата, той отива на място, след това ни уведомяват и нас. Ние след известно закъснение отиваме на място. Към момента колегите работят по различни версии, но конкретен заподозрян - не", заяви директорът на ОДМВР - Враца ст. комисар Цветко Нинов.

Извършителите все още не са установени. Няма и видеокамери в района, които да помогнат в разследването, затова бяха мобилизирани всички полицейски екипи на изходите на града, където се извършваха щателни проверки на всички автомобили. От полицията работят по всички версии, като не изключват в обира да са замесени и самите охранители.

"Съгласно Закона за частната охранителна дейност и наредбата, която е към него, в автомобила трябва да е оставен човек, шофьор, и автомобилът даже да е със запален двигател", категоричен е ст. комисар Цветко Нинов.

Шансовете за откриване на извършителите са били по-големи, ако полицията е била уведомена незабавно. Според директора на полицията забавянето е било около час.

"Би било по-лесно, по-своевременно да задействаме този план за заградителните мероприятия, ако се били получили сигнала навреме", уточни ст. комисар Цветко Нинов.

Огледите продължават, съвместно с национална полиция.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR