Обирджиите от Враца задигнали 400 000 лв. от инкасо автомобила

Двамата охранители са нарушили правилата, защото единият от тях задължително трябвало да остане в колата с парите

08.03.2023 | 16:25 Редактор: Петя Кръстева
Обирджиите от Враца задигнали 400 000 лв. от инкасо автомобила

Врачанската прокуратурата и полицията представиха на брифинг подробности за обира на инкасо автомобила на охранителна фирма в града тази сутрин. Откраднатата сума е около 400 000 лева, които са собственост на различни врачански фирми, съобщи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Инкасо автомобилът паркирал около 10:45 часа на паркинга на хипермаркет до автогарата във Враца. Двамата охранители слезли от колата и влезли в магазина за извършване на инкасовата дейност. Когато излезли, веднага видели, че ключалката на страничната врата на автомобила е разбита, а съхраняваните от другите фирми пари липсвали.

Охранителите първо се обадили на отговорника си, който отишъл на място, а след това той съобщил в полицията за обира. Униформените веднага отишли на място, а подвижни екипи затворили всички изходи на града.

От полицията във Враца съобщиха, че на паркинга пред хипермаркета няма камера, но свидетели видели съмнително лице, което се издирва. Разследват се множество версии, като не е ясно колко са били извършителите и само се предполага, че са се измъкнали с кола, пише "24 часа".

Двамата охранители са нарушили правилата, защото единият от тях задължително трябвало да остане в колата с парите. Според правилата обикновено остава шофьорът на инкасо автомобила и не трябва да изключва двигателя.

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
Сандо
преди 1 година
Това са си месни газарчета Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Сандо
преди 1 година
Няма как до Дубай полета е 13 часа и веднага ще ги пипнат Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ивчо копелето
преди 1 година
Лека вечер тия вече са в добай Сигнализирай за неуместен коментар