Разпитаха и предишния собственик на джипа на Семерджиев: През деня беше със Симона Радева

"Видях го няколко часа преди катастрофата и беше нормален", сподели Кристиян Петракиев

06.03.2023 | 18:47 Редактор: Искра Ангелова

Две момичета са се возили в автомобила на Георги Семерджиев, при катастрофата на бул. "Черни връх", в която загинаха две млади жени. Това заяви пред съда един от свидетелите на катастрофата.

На 5 юли Марио Гюзелев, малко преди катастрофата на "Черни връх", вижда, че Георги Семерджиев не спира на червен светофар и на булевард "България". Той се движи с мотор успоредно с него. Свидетел е на сблъсъка и спира, за да помогне да блъснатите момичета.

В предната част на колата вижда само една маратонка и дамска чанта.

"Докато търсех двете момичета, покрай мен минаха две жени, като едната хленчеше, а другата казваше: "Бързо бързо, че убихме хора". Убеден съм, че бяха вътре в джипа, защото няма как в рамките на 5 минути едната да е била вътре, а това да е нейна приятелка, която я е взела. Абсурдно е", сподели Гюзелев.

Той не помни как са изглеждали момичета, които минават покрай него. А според прокурор Железчев показанията му не кореспондират с останалите събрани доказателства.

"Информацията, която дава този свидетел, не кореспондира с нито едно друго доказателство. Може субективно да възприемаме правилно ситуацията - "убити са жени", вместо "убихме жени", имаме хиляди хипотези", поясни прокурор Чавдар Железчев.

На делото беше разпитан и предишният собственик на джипа на Георги Семерджиев, който бил продаден през месец май. Пред магистратите Кристиян Петракиев обясни, че около 18 часа на 5 юли са се видели случайно.

"Видях го няколко часа преди катастрофата и беше нормален. Беше с едно момиче - Симона Радева", споели Петракиев.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.