Издирват шофьора на катастрофиралия на "Тракия" бус с мигранти

Все още не е ясно дали има връзка с инцидента, при който бяха хванати 46 афганистански граждани

27.02.2023 | 07:02 Редактор: Вяра Димова
Издирват шофьора на катастрофиралия на

Продължава издирването на шофьора на самокатастрофиралия на магистрала "Тракия" бус с мигранти. При инцидента загина един мигрант, а десетки получиха наранявания.

Районната прокуратура в Стара Загора вече привлече като обвиняеми в съучастничество други двама мъже от спрения за проверка в неделя втори бус на магистралата. Задържаните са 25 и 27 години. Двамата са с криминални досиета. Направили са пълни самопризнания. Според тях са били наети от трето лице за превозването на мигранти като срещу това им е обещана голяма сума пари.

Преди няколко дни 120 афганистански граждани преминават границата на България с Турция със стълба. Разпределени са в няколко групи. 46 от тях са натоварени в буса, шофиран от 25-годишния обвиняем, а до него е бил 27-годишният мъж.

След спирането на превозното средство на автомагистрала "Тракия", минути по-късно отново на магистралата, друг бус с 46-ма мигранти минава покрай проверката, увеличава скоростта, пука гума и се забива в мантинелата.

Един от пътниците загива. Водачът бяга от местопроизшествието и все още се издирва. Очаква се да стане ясно има ли връзка между двата буса или става въпрос за два отделни случая.

Снимка: БГНЕС