Адвокатът на подсъдимия за двойното убийство в Бургас не дойде в съда, делото не тръгна

Съучастникът на подсъдимия за смъртта на брокерката Бахлова и на Юмер Мехмед излежава присъда от 4,6 години затвор

23.02.2023 | 13:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Бургаският окръжен съд отложи делото за жестокото двойно убийство на брокера Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Причината е, че адвокатът на обвиняемия бизнесмен Станимир Рагевски не се яви на насроченото заседание заради болест.

"Той е с изключително висока степен на обществена опасност и би следвало да бъде предотвратена възможността за в бъдеще да има каквито и да било престъпни прояви. С оглед спецификите на престъпленията, за които е обвинен, и предвидените за тях наказания за двете убийства бих настоявала за максимално наказание", заяви прокурорът по делото Десислава Трифонова.

"Ще се придържаме впоследствие на процеса за максимална присъда, доживотен затвор без право на замяна. В хода на досъдебното производство Рагевски не е давал показания, водил е неформални разговори, които са възпроизведени", обясни адвокатът на дъщерята на убития брокер Димитър Вълчев.

Двете убийства бяха извършени през 2020 година с пистолет със заличен фабричен номер, след това телата бяха поставени в бидони с киселина и заровени в различни части на Бургас. Освен за двете убийства Рагевски е с повдигнати обвинения и за незаконно притежание на оръжие и наркотици, както и за документни измами.

Съучастникът на Рагевски - готвачът Деян Дичев, излежава присъда от 4,6 години затвор. В негово заведение беше открит пистолетът, с който са извършени двете убийства.

Снимка: БГНЕС