Прокуратурата с нови разкрития за хванатата с марихуана полицайка

Търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането

01.02.2023 | 15:04 Редактор: Искра Ангелова
Прокуратурата с нови разкрития за хванатата с марихуана полицайка

Полицайката Симона Лулеова, която бе хваната с канабис в колата ѝ край Разлог, е знаела какво превозва, става ясно от събраните доказателства по разследването, твърди прокуратурата.

Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по- бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР, съобщават от държавното обвинение.

По искане на Районна прокуратура - Благоевград съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишната полицайка, обвинена за незаконно държане на наркотично вещество.

От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14:00 ч. на 28 януари тя управлявала лек автомобил "Фолксваген", на път от гр. Симитли към гр. Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители.

В хода ѝ те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по- малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.

Налице е реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество - предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице реална опасност Симона Лулеова да извърши друго престъпление, пише "24 часа".


1
3 rate up comment rate down comment 0
Цв.Цв.
преди 1 година
Родната полиция ни пази! Сигнализирай за неуместен коментар