В Перник разбираха канал за превоз на нелегални мигранти, задържаха четирима трафиканти

В едно от МПС-тата били превозвани 31 нелегални бежанци

30.01.2023 | 14:47 Редактор: Ирена Бакърджиева
В Перник разбираха канал за превоз на нелегални мигранти, задържаха четирима трафиканти

Криминалисти на ОДМВР-Перник неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти. Спецоперацията е осъществена след разследване на служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Перник, под ръководството на Районната прокуратура в Перник.

В резултат на проведените действия във вечерните часове на вчерашния ден на територията на общината били засечени и задържани четирима българи на възраст между 28 и 38 години. Криминалистите установили и три моторни превозни средства, в едно от които били превозвани 31 нелегални мигранти, представили се за граждани на Афганистан. Според първоначалните данни целта е била чужденците да бъдат прехвърлени в друг автомобил и изведени  извън страната. Те ще бъдат превозени и настанени в специализиран център.

Четиримата участници в престъпната схема първоначално са задържани за срок до 24 часа с полицейска мярка, а с постановление на наблюдаващ прокурор мярката им ще бъде удължена до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR