Полицай, спрял Семерджиев за проверка: Предлагаше ми €10 000, казах му, че не съм го чул

Месец преди фаталната катастрофа дал положителна проба за наркотици, но се измъкнал лесно от униформените

20.01.2023 | 18:36 Редактор: Елеонора Танева

Георги Семерджиев имал чести срещи с полицаи по пътищата, но все успявал да се измъкне. Това стана ясно по време на днешното заседание на делото срещу него.

Около 22:30 часа на 10 юни миналата година, месец преди катастрофата на бул. "Черни връх", при която бяха убити две млади жени, полицаи от VII РПУ спрели за проверка Георги Семердиев в "Студентски град". Впечатление им прави лед бар на капака на колата му, разказват служителите на реда в съдебната зала.

"Усъмнихме се, че книжката е фалшива и се свързахме с дежурния център. Книжката беше швейцарска. Имаше фолио на стъклата отпред, а няма такова право", сподели полицай Александър Радев в съдебната зала.

За да направят тест за алкохол и наркотици, искат съдействие от екип на "Пътна полиция". Уредът отчита употреба на амфетамин и метаамфетамин. Последвал опит да сложат белезници на Семерджиев, но заради часовниците и гривните по ръцете му, не успяват. Един от разпитаните полицаи - Евтим Евтимов, разказа, че 39-годишният мъж му е предложил подкуп от 10 000  евро.

"Казах му, че не съм го чул какво ми предлага. Защото ако извади пари, трябва да му сложа белезниците", каза полицай Евтим Евтимов.

Оказва се, че Семерджиев е давал телефона си на Евтимов, за да говори с негов началник.

От показанията на  друг служител от същото полицейско управление, Тодор Диджеков, става ясно, че той, а не пътен полицай, е попълнил протокола с положителния тест за наркотици.

Пред магистратите като свидетел се яви и Инес Колева, която е била в колата на Семерджиев същата вечер. Тя заяви, че той е добър шофьор и докато са били заедно не е употребявал наркотици. 

Прокурорът по делото уточни, че Семерджиев няма обвинение за предлагане на подкуп. 

"Показанията на Евтимов за предложените пари ги има и в досъдебното производство, но само той тръдял това и не са повдигани обвинения на Семерджиев", коментира прокурор Чавдар Железчев.

Разпитаните служители на реда разказаха още, че по време на проверката на 10 юни Семерджиев е избягал, а през цялото време поведението му е било арогантно и нагло. 

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева. 


1
2 rate up comment rate down comment 1
разпад на държавност
преди 1 година
Този случай само показва на обществото до каква степен органите на държавата са се срастнали с престъпността! 40 полицаи ползват облаги от един престъпник и в замяна го закрилят! А те са само пешките! Някой на много по-високо ниво е истинския закрилник и той едва ли го прави от "добро сърце"! Сигнализирай за неуместен коментар