Мистерията се заплита: Евгения от Перник е убита заради парите от апартамента?

Обвиняемият монтирал камери в играчките на детето, за да следи жена си

17.01.2023 | 13:39 Редактор: Петя Кръстева

Съдът заседава по делото за убийството на 33- годишната Евгения Владимирова, чието тяло беше открито в куфар, месец след изчезването ѝ през 2021 г. В съдебната зала със своите адвокати присъстваха обвинения за убийството - съпругът ѝ Орлин, а също и неговият баща Пламен Владимиров, който е обвинен, че е помогнал на сина си да прикрие ужасното престъпление.

Преди началото на самото заседание словесен сблъсък между майката на убитата и съпругът на Евгения вдигна напрежението. Капка Чорбанова заяви категорично, че убийството не е заради ревност, а за пари - тези за апартамент, който Евгения и Орлин са искали да купят. Първата вноска за новото жилище била от 90 хиляди лева. След убийството на Евгения парите били върнати по сметката на съпруга ѝ, който се отказа от имота.

Според майка на Евгения парите трябвали на Орлин за адвокати. В съдебната зала стана ясно още, че обвиняемия за тежкото престъпление Орлин е монтирал камери, за да следи съпругата си в дома им, твърди още майката на убитата млада жена. След изчезването на Евгения Орлин дори пишел съобщения от телефона на жена си на нейните родители.

Капка Чорбанова научила за изчезването на дъщеря си в 4 часа сутринта от съпруга ѝ. Той ѝ казал, че Евгения е отишла на фитнес и не се е върнала. Когато те и полицията отиват в жилището, на майката на Евгения ѝ направило впечатление, че сакът за фитнес на младата жена стои на един от столовете. 

Към момента разпитват бащата на убитата - Андрей Чорбанов.

Снимка: БГНЕС