Мъжът на намерената в куфар Евгения - пристигна в съда окован, разпитват свидетели

Протест се проведе пред Съдебната палата с искане за справедлива присъда

13.12.2022 | 17:38 Редактор: Искра Ангелова

Протест се проведе пред Съдебната палата с искане за справедлива присъда за убийството на Евгения Чорбанова. Престъплението беше извършено преди повече от година. Обвиняем е съпругът на Евгения. Днес Орлин Владимиров беше докаран в съда окован в белезници. Баща му пък е обвинен като негов помагач.

По време на протеста започна и разпоредителното заседание по делото за смъртта ѝ, в което обвиняеми са съпругът ѝ Орлин, който я удуши и баща му Пламен Владимиров, който помага, за да бъдат укрити уликите.

"Дошли сме да искаме някаква справедливост, не може да излезе навън и да си продължи живота", каза Явор.

Съпругът на жертвата - Орлин Владимиров, беше докаран в съда окован. А магистратите потвърдиха мярката му за неотклонение.

През октомври миналата година Евгения беше обявена за издирване. Сигналът беше подаден именно от съпруга ѝ Орлин. Пред полицаите той обяснил, че жената излязла за тренировка, но така и не се прибрала.

Месец по-късно тялото на Евгения беше намерено в куфар край Перник. Още преди делото да влезе в съда, бащата на извършителя, който е съучастник в деянието, беше пуснат на свобода. Съдът му определи парична гаранция от 5000 лв..

ова е едно престъпление, което не може да остане ненаказано. Абсурдно е да нямаш доверие и най-близките си и едно дете да бъде оставено без майка по толкова немислим начин", коментира Мария.

Заседанието по делото е насрочено на 17 януари и ще започне с разпит на свидетелите.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.