Джигитът от Бургас: Имам солидно обяснение. Баща му опитал да влияе на свидетели

При обиска на колата му са открити патрони от газов пистолет

13.01.2023 | 17:43 Редактор: Петя Кръстева

Задържаха шофьора, ударил 6 коли и автобус при гонка с полицията в Бургас. Издирването му продължи повече от 12 часа. 20-годишния мъж е арестуван в района на къмпинг "Каваци". Тестът му за алкохол и наркотици е отрицателен, съобщиха от полицията. Преди минути стана ясно, че е задържан и бащата на момчето заради опит да влияе на свидетели.

20-годишният Иван Чонтов е задържан сутринта в неадекватно състояние - разхождал се е бос край хотелски комплекс. Отведен е в полицейското управление в Созопол.

"Имам доста солидно обяснение, но сега не е моментът. Хората, които ме познават, знаят, че съм добър човек. Исках да помогна. Човек, когато е под някакъв стрес, върши глупости", оправда се той. 

Младежът не е криминално проявен, а тестът му за наркотици и алкохол е отрицателен. Снощи той спретна гонка с полицията след сигнал, че е издърпал телефона от ръцете на момиче, а джипът му е бил паркиран на пешеходна пътека. Преследването продължава близо 40 км. по ключови булеварди в Бургас. 

"При движението си по това трасе автомобилът е удря пет леки автомобила и един автобус. За щастие, няма пострадали граждани и полицейски служители", коментира директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

"Бях първа кола на светофара. Видях сирените отзад и в първия момент помислих, че има линейка и се опитах да преместя автомобила, за да направя път. Като връхлетяха черният джип и полицейските коли, разбрах вече. Той ни изблъска от пътя", разказва Красимира Йорданова. 

В ударения автобус също няма ранени пътници, те са прехвърлени в друг след инцидента.

Автомобилът се насочва от Бургас към Созопол. Полицията се опитва да го спре, като разпъва лента с шипове. Джипът пука гуми, но продължава да се движи, като катастрофира в село Равадиново. Шофьорът успява да избяга. Цяла нощ е издирван от полиция, "Жандармерия" и следови кучета. 

При обиска на колата му са открити и патрони от газов пистолет.