Джигитът, побъркал полицията в Бургас - на 20 г. и с отрицателен тест за алкохол и дрога

Момчето е арестувано в района на къмпинг "Каваци"

13.01.2023 | 13:35 Редактор: Ирена Бакърджиева

Задържаха шофьора, ударил снощи 6 коли и автобус при гонка с полицията в Бургас. Издирването му продължи повече от 12 часа. Той е на 20 години, без криминални прояви. Арестуван е в района на къмпинг "Каваци". Тестът му за алкохол и наркотици е отрицателен.

В полицията първоначално се получава сигнал за мъж, който се опитва да измъкне телефон от ръцете на момиче. Следва втори сигнал за спрял на пешеходна пътека черен джип. Насочени са два полицейски екипа, започва преследване.

"При движението си по това трасе автомобилът е просуркал пет леки автомобила и един автобус. За щастие, няма пострадали граждани и полицейски служители", посочи директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Автомобилът се насочва към Созопол. Полицията се опитва да го спре, като разпъва лента с шипове. Джипът пука гуми, но продължава и катастрофира в село Равадиново. Успява да избяга.

"Мина оттук и може да се крие във вилите някъде, защото има изоставени вили. А момчето, което живее накрая, е казало, че ударил колата му и той излязъл навън и го ударил с юмрук в лицето. Той избягал, имал е нож и момчето се изплашило да не го наръга", разказа Люба Колева от село Равадиново.

Към 10 часа шофьорът беглец е задържан.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.