Има задържани при акцията срещу престъпността във Врачанско и Видинско

Ескалира напрежението на лица от криминалния контингент, заяви директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков

19.12.2022 | 12:20 Редактор: Тодор Петров
Има задържани при акцията срещу престъпността във Врачанско и Видинско

Няколко души са задържани, има и иззети вещи при мащабната специализирана операция на полицията и прокуратурата, която се провежда от тази сутрин на територията на областите Враца и Видин. 

Това обяви директорът на главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков. Той посочи, че специалната операцията е насочена срещу битовата престъпност и извършените в последните седмици тежки криминални престъпления, както и заради получени сигнали за напрежение в криминалния контингент на територията на областта.

"Поводът да проведем тази операция са извършените няколко тежки криминални престъпления на територията на област Враца. Има грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил и други. По-специфичното е ескалирането на напрежението на лица от криминалния контингент - силови структури от бившето мутренско време, и нямаше как да не предприемем действия в тази посока и да бъдем безучастни. Няма да оставим почва за развитие на тези техни намерения", обясни Илков.

"Всички онези лица, които смятат и мислят, че могат да извършват ненаказуемо криминални престъпления на територията на областта, ще им покажем, че това няма как да се случи", подчерта той, цитиран от "Фокус".

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков заяви, че тежките криминални престъпления и битовата престъпност в областта провокират провеждането на съвместни операции между прокуратурата и полицията.

"Това показва решимостта на полицията и прокуратурата да се работи заедно, ефективно и безкомпромисно, за да са по-спокойни гражданите в нашата област", каза той.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR