Задържаха 56 души при акция срещу разпространението на наркотици

Проверяват се над 150 обекта

07.12.2022 | 12:37 Редактор: Петя Кръстева
Задържаха 56 души при акция срещу разпространението на наркотици

56 са задържаните до момента в рамките на започналата в полунощ в страната специализирана полицейска операция срещу разпространението и производството на наркотици. Част от тях са криминално проявени.

Операцията е разпоредена от Главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хиляди полицейски служители.

"Проверяват се над 150 обекта към настоящия момент. Всякакви търговски обекти, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества. До момента са установени престъпления за притежание, разпространение на наркотични вещества или управление под въздействието на такива. Операцията ще продължи и в следващите дни", обяви той, цитиран от БНР.

Вицепремиерът и служебен министър Иван Демерджиев отбеляза, че акцията се провежда при добро взаимодействие с прокуратурата.

"Това, което ясно трябва да се каже – правим ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира провеждането ѝ на територията на България. Вярвам, че могат да се намерят и други подобни сфери, в които да сме на едно мнение с прокуратурата. По линия на наркотици мисля, че такава воля е налице и в двете институции", коментира Демерджиев. 

Пред журналисти министърът допълни, че се анализират докладите от всички областни дирекции на МВР за предприетите около училищата мерки в рамките на операцията срещу разпространението на наркотици.

Снимка: БГНЕС