Екшънът с трафиканти в Бургас: Шофьорът им бил дрогиран, пипнаха беглец на автогара

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на трафиканта

23.11.2022 | 13:39 Редактор: Елеонора Танева

Полицията в Бургас задържа бежанеца, който избяга при снощната гонка с полицията. Тогава бяха задържани седем мароканци, след като джипът, в който бяха превозвани, катастрофира в центъра на града. Няма жертви и ранени. 

Бежанецът е задържан в района на автогара "Юг". Вероятно е правил опит да напусне града. Той беше разпитан в Първо районно управление. Други седем мароканци бяха задържани след гонка с полицията, продължила близо 25 км.

Преследването започнало след като около 20:00 ч. в района след село Дебелт, когато служители от "Жандармерията" забелязали джип със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Шофьорът не спрял при подаден сигнал и даже увеличил скоростта в посока Бургас. В преследването се включват и патрули на полицията. 

След преминаване през к-с "Меден рудник" и няколко ключови бургаски булеварда, джипът катастрофира в центъра на Бургас. Удря паркираната кола на съпругата на бившия следовател Иван Христов.

"Жена ми си паркира колата тук, на зъболекар. Оставя си колата, влиза в улица, която е еднопосочна. Чупи предницата на колата. Хубаво е, че колата. Това можеше да бъде майка с дете, бебешка количка. Можеше да бъде и полицай. Пак късмет, че удря паркирана кола", сподели Иван Христов.

Шофьорът на джипа е 44-годишен мъж от сирийски произход, който е представил британски документи за самоличност. Той беше задържан след опит да избяга.

"Моля ви спрете да ме снимате, нарушавате правата ми. Моля, спрете да ме снимате!", бяха думите на шофьора.

Бързият полеви тест показа, че по време на гонката той е бил дрогиран. Отчетено е наличието на опиати. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на трафиканта. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС