Траур в Якоруда, с кого е говорил последно кметът преди фаталния изстрел?

Няма следи от друг човек в колата при фаталния изстрел

15.11.2022 | 19:33 Редактор: Елеонора Танева

Продължава разследването на смъртта на кмета на Якоруда - Нуредин Кафелов. Няма следи друг да е бил до колата, когато патронът убива 64-годишния мъж. През последните седмици Кафелов се държал странно, разказали роднините му пред разследващите.

"От 2-3 дни е бил с по-различно поведение. Видимо притеснен, затворен. Не се е държал така, както се държи обичайно", каза зам.-районният прокурор на Разлог - Костадин Чилев.

Пред камерата ни обаче близките на Кафелов твърдят, че промяна в поведението му нямало. 

"Ти вярваш ли, че този кмет е бил по-различен? Той на цяла Якоруда помагаше. От прокуратурата ли дойдоха да го видят?", възмущава се първият братовчед на кмета - Сюлейман.

Според други - през последните седмици Нуредин Кафелов все по-рядко се повявал в кметството. За това, че през годините той не разговарял често дори и със съпартийците си от ДПС, не било тайна в областта. Въпреки това бил уважават от колегите си и хората.

Кмет на Белица каза, че е шокиран от новината за смъртта на колега му.

Сряда и четвърт ще са дни на траур в Якоруда. Всички празненства ще бъдат отмени, а знамената- вдигнати наполовина. Последните телефонни разговори на Кафелов били с близките му.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.