Кметът на Якоруда се е държал странно, разследват и умишлено убийство на Кафелов

Шофьорът му и лидерът на ДПС в града открили тялото на жертвата

15.11.2022 | 08:58 Редактор: Петя Кръстева

Сигналът за откритото безжизнено тяло на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов е подаден около 16:30 в понеделник. Още сутринта шофьорът му е започнал да се съмнява за местонахождението му, тъй като кметът е заявил, че няма да отиде в общината.

След като в действителност не се появява, започва неговото издирване. Трупа са открили именно шофьорът на загиналия и лидерът на ДПС в града Ибрахим Карафеиз.

От прокуратурата разкриха, че през последните няколко дни Кафелов се е държал странно, бил е напрегнат и притеснен. Според наличните до момента данни кметът е намерен на задната седалка на автомобила му, а телефонът му е бил прострелян два пъти. Към момента основната версия е самоубийство, но от прокуратурата разследват и евентуално умишлено убийство. 

"Предстои изследване на веществените доказателства и заключение на съдебния лекар. Оръжието е неговото лично, той има разрешение за пистолет. Намерен е в автомобила в близост до тялото ", коментира Костадин Чилев от Районната прокуратура.

Прокуратурата е влязла в дома на загиналия и в сградата на общината в Якоруда. Кафелов е кмет от 1999 г. През лятото от КПКОНПИ го разследваха заради съмнения за източване на средства от общинския бюджет през възлагане на обществени поръчки на фирма, която е собственост на брата на неговия шофьор. 

Снимка: Bulgaria ON AIR