Прокуратурата за Bulgaria ON AIR: Колата на кмета на Якоруда беше отключена, а той на задната седалка

Телефонът му е бил прострелян два пъти

14.11.2022 | 23:03 Редактор: Ирена Бакърджиева

Прокуратурата съобщи за Bulgaria ON AIR, че колата на кмета на Якоруда е била отключена, когато са открили трупа, а той е бил на задната седалка.

Телефонът му е бил прострелян два пъти, съобщиха още.

"Всички находки, които намерихме до този момент, първоначално, без да бъдат изследвани още, сочат, че е реализирано самоубийство, а не убийство. Предстои изследване на всяко едно от веществените доказателства, заключение на съдебния лекар, който ще изготви експертизата и присъства на огледа. Оръжието е неговото лично оръжие. Той има пистолет, има разрешение за носене, съхранение и употреба на огнестрелно оръжие. Намерено е вътре в автомобила до тялото му. Намерен е и неговият телефон. В телефона има 2 отвора. Това от какво са причинени, ще го кажат вещите лица, на които ще бъдат назначени съответните експертизи", заяви Костадин Чилев от Районната прокуратура - Благоевград.

Тялото на кмета на Якоруда бе открито по-рано през деня в автомобил край местността "Трещеник" до града. Мъжът е намерен с огнестрелна рана в главата.

Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство, заяви по-рано за Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор - Сийка Милева.

Снимка: Bulgaria ON AIR