Смъртта на кмета на Якоруда шокира жителите, посегнал ли е на живота си?

Според местни медии вчера Кафелов бил на лов и по нищо не личало, че има проблеми

14.11.2022 | 22:00 Редактор: Ваня Кузманова

Откриха мъртъв кмета на Якоруда - Нурадин Кафелов, в кола в местност "Трещеник". Мъжът е намерен с огнестрелна рана в главата. Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство, заяви за Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор - Сийка Милева. 

Вестта за смъртта на дългогодишния управник на Якоруда шокира жителите на града. Според местни медии вчера Кафелов бил на лов и по нищо не личало, че има проблеми, които биха го подтикнали да посегне на живота си.  

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за склоняване към самоубийство, съобщиха от държавното обвинение пред Bulgaria ON AIR.

"С първото действие по разследването - оглед на местопроизшествие, ще започне досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Разследването ще е под надзора на Районна прокуратура - Благоевград, като към мястото на инцидента пътува заместник-районният прокурор. Ще се разследват всички версии", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

Информацията потвърди и областният управител на Благоевград. 

"Да, в момента се извършва оглед. Всичко е под надзора на Окръжна прокуратура - Благоевград", каза областният управител на Благоевград Николай Шушков. 

От държавното обвинение обаче не потвърдиха дали срещу Кафелов са отправяни заплахи или му е оказван натиск. Той е женен с две деца и заема поста кмет на Якоруда от над 15 години, подкрепен от ДПС. 

През 2020 година Кафелов си навлече гнева на съгражданите си, като си закупи служебно "Порше" за над 75 хил. лв., а от лятото насам срещу него тече разследване на Антикорупционната комисия за евентуален конфликт на интереси. 

През септември екипи на комисията влязоха на проверка в общината, за да ревизират начините, по които са провеждани обществените поръчки на територията на Якоруда. 

Пътят към хижа "Трещеник" е затворен. Полицейското присъствие е силно засилено. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев. 

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Силно засилено?
преди 1 година
Силно засилено? Вие турци ли сте, за да говорите развален български език?! Сигнализирай за неуместен коментар