Крадци задигнаха около 90 хил. лв. от чейндж бюро в Хасково, СОТ не се задействала

Обирджийте влезли от задната врата на сградата, която е била отключена

03.11.2022 | 19:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

Обраха обменно бюро в центъра на Хасково. Крадците са задигнали около 90 хил. лв. Неизвестните извършители са проникнали в обекта през мазето и са разбили касата, в която са се съхранявали парите.

Сигналът за обира е подаден в 9 часа сутринта от работник в чейндж бюрото.

"Горе-долу около 22:30 и до 02:00 ч. е извършена самата кражба", уточни председателят на РП - Хасково - Румен Сираков.

Обменното бюро е разположено на приземния етаж в жилищна кооперация. Крадците влезли от задната врата на сградата, която е била отключена. Оттам отишли в мазето, където в коридора направили дупка в стената. Точно зад дупката, от която е проникнато в чейндж бюрото, е била касата, от която са откраднати парите. Живущите в блока чули шум. 

"Чухме тропане, ама мислехме, че той не може да се разбере, мислехме, че отгоре някой прави ремонт", посочи един от живущите.

От касата са откраднати 30 000 евро и 30 000 лева.

"Досъдебното производство е започнало. Иззети са веществени доказателства", обясни Румен Сираков.

Не е ясно защо сигнално-охранителната система не се е задействала. Тепърва предстоят разпити на служителите във фирмата.

"Те също ще подлежат на разпити и на беседи, разпитите от тях ще влязат в самото дело", заяви зам.-директорът на ОД на МВР – Хасково - Николай Бакърджиев.

До момента са разпитани 12 човека. По неофициална информация собственик на обекта е Веселин Бъчваров, известен в града с прякора Буцата.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.