Съдът отказа да върне прокурорския син в ареста, гривната му давала дефекти във връзката

Според чичо му, когато младежът се намирал на терасата на дома си, гривната отчитала отклонение

02.11.2022 | 21:11 Редактор: Ирена Бакърджиева
Съдът отказа да върне прокурорския син в ареста, гривната му давала дефекти във връзката

Прокурорския син от Перник - Васил Михайлов, отново е под домашен арест. Това реши Софийският районен съд. По-рано прокуратурата поиска той да бъде задържан под стража, след като стана ясно, че е нарушавал предишната си мярка. 

До искането на прокуратурата се стигна след като бяха изнесени данни, че Михайлов е нарушил домашния си арест и това се установява от движението на гривната му за проследяване. 

В съдебна зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана ясно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата. Именно заради това Районният съд отказа да върне Михайлов в ареста. В мотивите си съдът записа, че няма категорични доказателства младежът да е напускал дома си.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че Михайлов е напуснал дома си, докато е бил под домашен арест и е посетил питейно заведение, въпреки, че е бил с проследяваща гривна. В съдебната зала стана ясно, че това е случай в деня, в който младежът е пуснат от ареста и все още не му е била поставено контролното устройство. Михайлов каза, че в деня на ареста му е оставил ключовете за дома си в съседно заведение, а веднага щом е излязъл от ареста, е отишъл да си ги прибере.

Отново пред съда роднина на Михайлов обясни, че е бил с него в първата вечер след излизането му от ареста - 27 октомври. Двамата стояли до късно в дома на младежа. Едва на следващия ден Михайлов е бил посетен, за да му бъде поставено контролното устройство. Чичото на Михайлов заяви още, че когато младежът се намирал на терасата на дома си, гривната отчитала отклонение.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е пребил с юмруци и ритници мъж и го е порязал с нож по лицето. След това прокурорският син отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. 

Решението на съда от тази вечер не е окончателно. Прокуратурата може да протестира.

Снимка: БГНЕС


5
2 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 1 година
И такъв ще ми го защищава нашия,,Неутрален и Непристрастен Съд,, Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 1 година
Но понеже е Прокурорски син е недосегаем Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 1 година
Ако беше Син на обикновен гражданин досега да беше изгнил в Ареста Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 1 година
Колкото и Доказателства да има пак няма да го задържат защото не е от Нормалните хора Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 1 година
Ами Гарга на Гарга око не вади така е и със Прокурорския син и Съда Сигнализирай за неуместен коментар