Съпругата на бит от прокурорския син: Полицаите си тръгват от адреса в 5 ч. и той излиза

Хората в града продължават да живеят в страх насилието да не се повтори

02.11.2022 | 18:40 Редактор: Ваня Кузманова

Синът на пернишкия прокурор, обвинен в побой, се изправи отново пред съда. Прокуратурата внесе искане за постоянния му арест.

Васил Михайлов, обвинен за заплахи и побой в Перник, остана само седмица под домашен арест. Оказва се, че през това време е напускал дома си. От прокуратурата потвърдиха, че той нарушавал мярката си за неотклонение, излизал е на заведение, но не и че това се е случвало многократно.

"Българската прокуратура продължава да бъде последната преграда между престъпността и българските граждани. За нас прокурорите няма значение родствените връзки на даден обвиняем. Единствените важни неща са законите и моралът. Всички български граждани са равни пред закона", посочи наблюдаващият прокурор Георги Иванов. 

"Звучи много хубаво като коледно пожелание при условие, че Гешев, заяви като нашумя случая с издевателствата, че няма да позволи различно отношение. След 4 месеца и половина този господин излезе на терасата полугол да разказва къде е бил и какво е правил", каза съпругата на потърпевш Марияна Андонова. 

Съпругата на бившия футболист на "Миньор" (Перник), който е сред нападнатите, казва, че е очаквала Васил Михайлов да покаже арогантно поведение в разрез със законите. 

"Както очаквах да го пуснат под домашен арест, под влияние на връзките и позициите на баща му, така очаквам Васил Михайлов да не спази тези ограничения и разчитах на неговата арогантност, за да бъде прибран отново", допълни Андонова. 

Марияна е категорична, че над Васил Михайлов има полицейски чадър.

"Сигурна съм, няма как този човек да стои вкъщи, да излиза и полицията да не знае. Полицията стои до 5 часа. Този блок има и заден вход, който е отключен откакто Васил Михайлов е в дома си, а полицията стои на предния вход до 5 часа. Нарушенията са след като полицията си тръгне", заяви Марияна Андонова.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на прокурора, чийто син тероризира жителите на Перник. 

"С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност. Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов", написа главният прокурор Иван Гешев.  

Хората в града продължават да живеят в страх насилието да не се повтори.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.