Прокурорският син от Перник обратно в ареста, от обвинението искат най-тежката мярка

"Единствените важни неща за нас са законите и моралът", заяви наблюдаващият прокурор Георги Иванов

02.11.2022 | 15:34 Редактор: Ваня Кузманова

Връщат прокурорския син от Перник Васил Михайлов обратно в ареста. Прокуратурата внася искане сегашната му мярка "домашен арест" да бъде променена с най-тежката. 18-годишният Михайлов е обвинен за системен тормоз и побой над жителите на града. 

Съдът го остави под домашен арест, но стана ясно, че младежът неколкократно я е нарушавал - нещо, за което и сам "се похвали" пред медиите. 

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска и оставката на бащата на Васил Михайлов - прокурорът Бисер Михайлов. В специално изявление Гешев призовава Михайлов да поеме морална отговорност за действията на своя син. 

Преди половин година, когато се разбра за случая, Иван Гешев поиска и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да освободи прокурор Бисер Михайлов от длъжността заместник-окръжен прокурор на Перник, но Михайлов остана в системата като редови прокурор.

"Към настоящия момент след събрани свидетелски показания е установено, че той е посетил питейно заведение, което е близо до неговия дом. За нас прокурорите нямат значение родствените връзки на даден обвиняем или социалният му статус. Единствените важни неща за нас са законите и моралът", заяви наблюдаващият прокурор Георги Иванов. 

Снимка: БГНЕС