Гешев поиска оставката на прокурора, чийто син тероризира перничани

Трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример, подчерта главният прокурор

02.11.2022 | 10:35 Редактор: Тодор Петров
Гешев поиска оставката на прокурора, чийто син тероризира перничани

"Това,  пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът", се казва в декларация на главния прокурор Иван Гешев.
 
"С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност", продължава Гешев.

"Затова като главен прокурор заедно с Прокуратурата на Република България очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности", подчертава главният прокурор.

Припомняме, че прокурорският син Васил Михайлов, обвинен за редица побои, бе върнат в ареста. Проверка в Министерството на правосъдието е показала, че той е нарушавал домашния си арест и е излизал от жилището в Перник.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR