Стрелбата в Самоков се разиграла заради покупка на джип, пострадалият е без опасност за живота

Според информация на МВР произвелият изстрела мъж е задържан

01.11.2022 | 22:04 Редактор: Петя Кръстева
Стрелбата в Самоков се разиграла заради покупка на джип, пострадалият е без опасност за живота

37-годишен мъж беше прострелян по-рано в ромската махала в Самоков. Той е излязъл в двора на дома си, когато на място са пристигнали още двама думи с пушка. Те са простреляли заради 1200 лева. 

Простреляният мъж е настанен в болна в София. Според информация на МВР няма опасност за живота му, а към момента му се извършват операции. 

"Мъжът ми го закара в болница. Качихме го в буса, може да снимате седалката - все едно биеше заклано агне. Той целият беше в кръв", разказа лелята на пострадалия. 

По думите на другата му леля случката се е разиграла пред очите на трите деца на 37-годишния мъж. 

"Четирима души дойдоха, Милчо беше с пушката, а другите с дърва и камъни", поясниха още те. До нападението се стига след покупка на джип, за който пострадалият е трябвало да плати 4 800 лева. Нападателите са се появили в къщата, за да си поискат останалите за доплащане 1200 лева.

Семейството подчерта, че е изключително уплашено.

"Те се хвалят, че ще идват да ни трепят. Ще стоим цяла вечер отвън. Няма да има възмездие, ще дадат пари и случаят ще потъне", обобщиха те. 

Според данни на МВР произвелият изстрела мъж е задържан в полицията в Самоков. По непотвърдена информация в дома му са открити и други незаконни оръжия.  

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Дон Периньон
преди 1 година
Щом след прострелване с пушка животът му е вън от опасност, значи пострадалият е *** Джери. Предлагам гетата да са със затворен режим и да не бъдат допускани да излизат от тях и до 5 години ромският проблем ще се самореши. Сигнализирай за неуместен коментар