Съдът в Пловдив остави в ареста осиновителката на бебето в кома, може да избяга в чужбина

По повдигнатото ѝ обвинение Айше може да получи наказание "лишаване от свобода" от три до 15 години

06.10.2022 | 20:07 Редактор: Ирена Бакърджиева
Съдът в Пловдив остави в ареста осиновителката на бебето в кома, може да избяга в чужбина

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Анка Михайлова, обвинена в причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната си дъщеря на 1,10 г. Магистратите потвърдиха определението на Районния съд в Пловдив, с което спрямо нея е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Жената, която е осиновителка на детето, беше арестувана на 24 септември, след като лекари от УМБАЛ "Св. Георги" в областния град сигнализират в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има съмнение за домашно насилие. То е било в безсъзнание, с множество травматични увреждания - синини с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб. Към момента няма подобрение на състоянието му.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните доказателства може да се формира обосновано подозрение, че Михайлова е причинила тежките телесни повреди на детето. Според магистратите има реална опасност тя да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Съдът намери още, че е налице и реална опасност от укриване, тъй като от данните по делото става известно, че жената, която е от Пловдив, контактува с лица, които живеят извън страната и може да се възползва от това, предаде БТА.

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" в размер от три до 15 години. Определението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК