Бащата на намушканото момче обвинява братята Алгафари за намеса в разследването, те отричат

Вчера предполагаемият нападател, 17-годишният палестински гражданин Баари Али, беше оставен в ареста за постоянно

27.09.2022 | 19:13 Редактор: Ирена Бакърджиева

Продължава разследването по случая с намушкания 16-годишен Кристиян. До кървавия завършек се стига след саморазправа между две групи момчета. Бащата на потърпевшия Кристиян е на мнение, че разследването за нападението не се извършва според закона.

Бащата на момчето Иво Вълков твърди, че според него семейството на Ахмад Алгафари се меси в разследването на службите. Името на племенника на Нидал Алгафари беше замесено в случая още в първия ден, след като стана известен.

"И е освободен на сутринта, на сутринта. Вечерта е бил там на Ахмад Алгафари чичо му, Нидал Алгафари, на сутринта е освободен. Интересно е защо е освободен, но по-интересно и шокиращо е това, че изобщо не е разпитван. Той не е разпитван, не са му взети никакви показания и не фигурира изобщо по разпитите. Вчера бях повикан в Районна прокуратура и се запознах със заместник-главния поркурор Борислав Георгиев. Той ме запозна с наблюдаващия прокурор. В разговора разбрах, че те не са разпитвани", твърди бащата на Кристиян - Иво Вълков.

Чичото на Ахмад - Мажд Алгафари, подчерта, че той и семейството му по никакъв начин не се месят в работата на разследващите органи. Но потвърди, че групата на Кристиян са използвали расистки обиди по адрес на Ахмад и неговия познат.

"Той би трябвало в момента, както той, така и ние, всички да мълчим. Нека органите на реда да си свършат работата като хората. А за твърдението му, че ние се месим, било то аз или брат ми Нидал, въобще който и да е, опасявам се, че информацията, от където я получава, източникът е абсолютно грешен. Дали е бил разпитван, или не, напълно съм убеден, че прокурор такова нещо няма да му каже. Това, дали някой прокурор си е позволил да каже дали племенникът ми е бил разпитван, или не, си е техен проблем. Аз дори не съм го питал моя племенник дали е бил разпитван, или не. Но това, че е бил освободен на другия ден сутринта, защото аз и брат ми Нидал сме се били намесили, ряпа да яде. Племенникът ми беше освободен, да не излъжа точно, късно вечерта", посочи Мажд Алгафари.

Вчера предполагаемият нападател, 17-годишният палестински гражданин Баари Али, беше оставен в ареста за постоянно. А по думи на бащата на Кристиян синът му и неговите приятели са се опитали да защитят тяхна приятелка, която според тях е била ритана и наплюта от тримата нападатели. Кристиян е в стабилно състояние, но продължава да е настанен в реанимацията на "Пирогов".

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК