Бащата на пострадалото момче: Замахвано е срещу всички, синът ми е бит и намушкан

Според очевидци едно от момчетата, участвали в побоя, е племенник на Нидал Алгафари

25.09.2022 | 13:52 Редактор: Теодора Патронова

Обвиниха 17-годишен чужденец за нападението с нож над 16-годишен ученик в центъра на София. Пострадалото момче е настанено в "Пирогов" и е стабилизирано.

Размяната на реплики между компанията на 16-годишния Кристиян и нападателите е станала пред магазин. След самото спречкване двете групи се разделят. През това време тримата нападатели се връщат до магазина, където единият прескача бара и взима нож. Нападателите настигат компанията на ученика пред 18-то училище и след това момчето е наръгано с нож в корема, а приятелят му е пострадал. 

Софийската районна прокуратура привлякоха към наказателна отговорност 17-годишния чужд гражданин, който е нанесъл телесната повреда. По случая е образувано досъдебно производство, а в хода на разследването са разпитани и свидетели.

"Станала е ръкопашна хватка някаква. Замахвано е срещу всички. Едно от децата видяло ножа и казало, че има нож. И те се разбягват. Синът ми не успява да избяга заедно с един негов приятел и е бит и намушкан. Двама са със статут на бежанци, третият е ученик в 18-то училище, той е български гражданин", разказа бащата на пострадалото момче Иво Вълков.

Според очевидци едно от момчетата, участвали в побоя, е племенник на Нидал Алгафари. Екипът ни се свърза със семейството, като господин Алгафари заяви, че всяка от страните има своя истина и нека да приключи разследването, за да стане ясно какво се е случило, и след това ще направи коментар. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК