Чужд гражданин е задържан за нападението над 16-годишното момче в София

17-годишният е привлечен към наказателна отговорност от Софийската районна прокуратура

25.09.2022 | 11:17 Редактор: Теодора Патронова
Чужд гражданин е задържан за нападението над 16-годишното момче в София

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 17-годишен чужд гражданин, нанесъл телесна повреда с нож на непълнолетно момче.

На 23 септември 2022 г.  на ул. "Пиротска" в София обвиняемият Б.А., чрез нанасяне на удар с нож в областта на корема на К.В., му причинил телесна повреда, изразяваща се в нараняване на коремната стена, засягаща две области на тънкото и дебелото черво.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода", съобщи Софийската районна прокуратура

До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са експертизи.

Б.А. не е гражданин на Република България и няма постоянен адрес, предвид това и възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.   

Предстои в понеделник, 26 септември 2022 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК