Катастрофиралият пред КАТ-Пловдив твърди, че не е карал дрогиран, бил на медикаменти

Мъжът казва, че страда от биполярно разстройство

05.08.2022 | 17:47 Редактор: Ирена Бакърджиева

Задържаният пред КАТ-Пловдив дрогиран шофьор остава в ареста. 49-годишният мъж беше арестуван зрелищно, след като самокатастрофира пред сградата на ''Пътна полиция'' в града, а полицай го извади от колата, като разби стъклото.

Кадрите от катастрофата и ареста предизвикаха голяма обществена реакция. От полицията твърдят, че пробата за наркотици на Александър Паталенски е реагирала на амфетамини. В съдебната зала той отрече да е взимал дрога.

"Бяха лекарства, невинен съм", твърди той. 

По време на съдебното заседание адвокатът на Паталенски заяви, че мъжът е страдал от психично заболяване, което би се изострило в ареста, и поиска съдебнопсихиатрична експертиза.

"По време на това действие същият се е опитал да се хвърли от сградата на Трето районно управление и единствено бързата реакция на мой колега е предотвратила по-голямо нещастие. Той твърди, че страда от биполярно разстройство и затова приема медикаменти, които са му били предписани", каза адвокат Боян Ценов. 

Наблюдаващият прокурор обаче отхвърли искането като неоснователно.

"Очакваме да излезе окончателната експертиза за кръвта, за да се види дали ще претърпят корекция повдигнатите обвинения", сподели зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Наложената мярка задържане под стража може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Снежана
преди 1 година
Как всички наркомани и алкохолици са все с психични разтройства и все на лекарства.На един нормален човек му взимат книжката за точки ,без да има нито една полужителна проба за алкохол и наркотици и после глоби мъки а на тези още малко ще искат и да им се извиняваме.Системата трябва да бъде променена и да има много по строги санкции за всички употребили упоиващи вещества под каквато и да е форма ! Сигнализирай за неуместен коментар