Дрогиран шофьор бяга от полицаи в Пловдив, чупят стъклото на колата и го повалят

Мъжът бил в изпитателен срок заради шофиране след употреба на алкохол

03.08.2022 | 11:25 Редактор: Елеонора Танева
Дрогиран шофьор бяга от полицаи в Пловдив, чупят стъклото на колата и го повалят

Дрогиран шофьор си спретна гонка с пловдивски полицаи. Младият мъж опитал да избегне полицейска проверка, блъснал колата си пред сградата на КАТ в Пловдив.

Той отишъл в пътната служба, за да регистрира автомобила си, който до този момент бил с отнета регистрация заради шофиране в пияно състояние. Полицаите забелязали, че мъжът се държи неадекватно, поискали да го тестват, но отказал, заплашил със самоубийство. Качил се на колата си и опитал да избяга пред страничен вход.

Полицай счупил стъклото на шофьорската врата и го извадил от колата. При направен тест е установено, че има амфетамин в кръвта. 

Задържан е за 24 ч., мярката ще бъде удължена на 72 часа, след което ще бъде внесено искане до съда за постоянния му арест. 

"Намирам, че с действията си, има опасност да извърши и други престъпления. За щастие не се е стигнало до по-големи щети и жертви. Май се оказва лауреат за Нобел за най-скоростно отнемане на регистрация. Същият автомобил е  бил със софийска регистрация, през 2018 г. е хванат с алкохол и без книжка, осъден е, в изпитателен срок е. След изтичане на срока на отнемане на регистрацията на автомобила, е отишъл за нова регистрация в КАТ", уточниха от пловдивската полиция.

Снимка: кадър tiktok

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК