Дрогираният шофьор, ранил полицаи при гонка в Бургас, не си спомня престъплението

Съдът го остави в ареста

26.07.2022 | 18:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

Съдът в Бургас остави в ареста дрогирания шофьор, който при гонка с полицията рани двама униформени. Преследването в събота вечер продължи 40 км с пет полицейски автомобила. Пред адвоката си обвиненият в две тежки престъпления Стоян Георгиев обяснил, че няма спомен какво точно е направил.

Стоян Георгиев влезе в съда като запази мълчание пред медиите. Пред адвоката си обаче споделил, че съжалява.

"Осъзнава, разбира се, много добре го разбира. Голям мъж е, има две малки деца, непълнолетни. Каза ми, че съжалява за това, което се е случило и няма спомен точно какво е направил", заяви адвокатът на обвиняемия Иван Боев.

На въпросите защо Стоян Георгиев няма спомен и много ли са били наркотиците адвокатът му отговори, че не е говорил за това с него и тепърва експертизите ще докажат има ли наличие на наркотици и алкохол в кръвта му.

Майката на обвиняемия каза, че Георги няма шофьорска книжка и че не знае дали синът ѝ употребява наркотици. 

29-годишният мъж е обвинен в две умишлени престъпления, извършени с висока доза цинизъм, посочиха от прокуратурата. Той не е спрял на стоп-палка и не се подчинил на полицейско разпореждане.

"Той е причинил ПТП, вследствие на което е причинил фрактура на ръката на полицейския служител, като деянието е извършено под въздействието на наркотични вещества", коментира говорителят на Районна прокуратура Бургас Антоанета Маркова.

В събота вечер Стоян от ямболското село Джинот спретна среднощен екшън, като беше преследван от пет полицейски автомобила близо 40 км. При гонката бяха ранени двама полицаи. Автомобилът беше спрян на входа на гр. Средец с разпъната лента с шипове. Стоян беше арестуван при опит да се укрие в жилищен блок. Цанка помага на полицаите да го заловят.

"Аз вече треперя, разтреперих се, защото си давах обвинение, че защо съм го пуснала, но в същият момент си казах, ами аз го заключих, за да могат да го хванат", твърди Цанка Павлова. 

В съдебната зала Стоян Георгиев поиска по-лека мярка "домашен арест", за да може да се грижи за болната си баба и двете си непълнолетни деца.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК