Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Ефективни ли са акциите на КАТ срещу пияни и дрогирани шофьори?

Коментар на Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България

25.07.2022 | 23:30 Редактор: Калина Донкова

За да има толкова хванати пияни и дрогирани шофьори сега, това означава, че досега те са живели с усещането за безнаказаност. Това коментира в предаването "Директно" председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

По думите му в последно време сред тези шодьори съществува мода да отказват пробите за алкохол и наркотици. Причината - законът предвижда единствено парична глоба в случай на отказ.

"По-изгодно е особено за тези, които знаят какво количество алхокол или наркотик са погълнали, и колко по-голямо ще бъде наказанието им, ако наистина им бъде направена проба. В условията на таква среда на безнаказаност и бездържавност и умишлено оставени вратички в закона, ние сме обречени да се самоизтребваме", категоричен е Георгиев.

Според него държавната администрация в лицето на КАТ и Автомобилна администрация, трябва да признае вината и некомпетентността си, заради провала на държавните политики за борба с войната по пътищата.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Петър Владимиров
преди 1 година
Не чух да коментирате този аспект, че полицаите са "обучили" шофьорите да бъдат спокойни, защото всичко се решава лесно с една почепка от различна сума, спрямо нарушението и съответната санкция, която ще получи шофьора, ако му бъде приложена тази санкция? Този "аспект" е основата на проблема, който коментирате. Всяко следващо нещо, което чух са последиците. Проблема идва от полицията и "добрия подбор" на служители в МВР. Което автоматично прави това интервю загуба на време. Сигнализирай за неуместен коментар