Кадри на жесток побой над кученце от собственика му потресе врачани

На видеото в жилищната сграда се вижда как мъж рита и удря беззащитното животно, а на друг запис го изхвърля в асансьора

20.07.2022 | 18:12 Редактор: Теодора Патронова

Жесток побой над куче във Враца. Зверството над животното е извършено от собственика му и е заснето от охранителни камери. След като бяха разпространени кадрите, мъжът е задържан за 24 часа, а прокуратурата е образувала досъдебно производство. 

На кадрите в жилищната сграда се вижда как мъж рита и удря беззащитното животно, притискайки го в ъгъла. Часове след като клипът е публикуван в социалните мрежи, Елица Естатиева решава да отиде на адреса, за да провери дали животното е живо.

"Кучето беше във входа, аз го взех и излязох пред блока навън, но никой не ме последва да види къде му е кучето. Този човек след мен излезе с колата и не погледна дори, защото не го интересува това куче", разказа тя.

В друг видеоклип същият мъж взима кучето и го изхвърля в асансьора на кооперацията. Оказва се, че то е на дъщеря му, но в момента той се грижи за него. Пред камерата ни отрече да е малтретирал животното.

"Аз нищо не съм малтретирал. Отворя ли външната врата, тя между краката ми и бяга на първия етаж", обясни Николай Мишовски.

Срещу извършителя е подаден сигнал, а в прокуратурата е образувано досъдебно производство.

Основателят на врачанската фондация за защита на животни споделя, че това не е първият случай на агресия от страна на собственика.

"Доколкото разбрах дъщеря му е знаела за видеата и ситуацията, но не е направила нищо. Подаван е сигнал до зоополиция във Враца. Полицията освен предупредителен протокол не може да направи нищо", обясни Пламенка Калинкина.

Информацията бързо стига и до съседите от блока, които споделят, че са потресени от гледката във видеото.

"Бях шокирана от действията на господина. Не знам как е издържало на ударите и блъскането във вратата", сподели Соня Игнатова.

Кучето е спасено от фондация "Лапички на Справедливостта'', направен му преглед. Предстои да се установи какви са нараняванията на животното.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Нови хан
преди 1 година
Шо го наричате господин тоя? Няма животно,повтарям няма животно което да не разбира от дадената му обич!....Аз съм спасявал много диви животни и съм се чудел колко бързо се привързват и опитомяват след много кратко добро отношение. И винаги съм имал трудности да ги върна обратно към предишния им живот. А тоя тип бих затворил най малко в лудница за поне 3 год. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Aналогия
преди 1 година
Трябва да се гласува закон, който защитава домашните любимци от нехуманно отношение от собствениците, да им се отнемат. Сигнализирай за неуместен коментар