Полицаи погнаха пиян тираджия, който карал само по джанта на "Тракия"

Тежкотоварният автомобил с турска регистрация криволичел по пътя

14.07.2022 | 16:03 Редактор: Теодора Патронова

Малко след 04:00 часа тази сутрин, на АМ "Тракия" преди Нова Загора, екип на "Пътна полиция" от Шумен, който пътувал към София забелязал разхвърляни по пътното платно парчета от автомобилна гума. Били по протежение около 10 километра, съобщи МВР.

Двамата полицейски служители настигнали тежкотоварен автомобил с турска регистрация, който криволичел и създавал реални предпоставки за произшествие.  Междувременно станало ясно, че гумата по пътното платно е от камиона и шофьорът буквално карал по джанта.

Униформените спрели камиона и още при поискване на документите станало ясно, че мъжът управлявал под въздействието на алкохол. Тест с дрегер установил над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Пристигналият на място екип от Нова Загора е извършил оглед, при който станало ясно, че регистрационният номер на товарния автомобил е облепен с изолирбанд.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, работата по документирането на случая продължава.

"Шофьорът беше във видимо неадекватно състояние. Оказа пълно съдействие при спирането от наша страна. След като го спряхме установихме, че и предният регистрационен номер е закрит с черни лепенки. Колеги от Нова Загора изпробваха водача за алкохол и се оказа, че той управлява с над 1,2 промила", обясни младшият автоконтрольор Стефан Ганчев.

"Наказанието за употреба на алкохол е по Наказателния кодекс, а заради това, че номера му е в лепенки, глобата на Закона за движение по пътищата е 50 лв.", добави инспектор Йордан Жеков от "Пътна полиция" - Шумен.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК