Постоянен арест за Семерджиев, бавят се резултатите от токсикологичната експертиза

Доказателствата, че именно 35-годишният мъж е бил зад волана, са косвени

14.07.2022 | 12:12 Редактор: Тодор Петров
Постоянен арест за Семерджиев, бавят се резултатите от токсикологичната експертиза

35-годишният Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта в София, при която загинаха две млади жени, остава окончателно в ареста. Софийският апелативен съд взе решението си в негово отсъствие. По здравословни причини Семерджиев поиска делото да се гледа в негово отсъствие.

Понастоящем е събран голям обем доказателствен материал, който обосновава предположението, че Г.С. е извършил престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем – причиняване на смърт на две лица при управление на МПС без необходимата правоспособност, напускане на местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай; съзнателно използване на неистински официален документ; управление на МПС след употреба на наркотични вещества; незаконно държане на наркотично вещество – метамфетамин, и използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство.

В днешно заседание съдът прие доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура за наличие на обосновано предположение за авторството на всички деяния, за които обвиняемият Г.С. е привлечен към наказателна отговорност. Налице е реална опасност от укриването му и извършване на престъпление. 

 

И към този момент разследващите все още не разполагат с резултатите от токсикологичната експертиза, която трябва да установи наличието на алкохол и наркотици в кръвта на Георги Семерджиев. И този съдебен състав констатира, че доказателствата, че именно 35-годишният мъж е бил зад волана, са косвени,.

От определението на този състав стана ясно, че полицейската служителка Симона Радева - по собствените ѝ свидетелства, е помогнала на Семерджиев да стигне по стълба до апартамента, в който живее, тъй като ключовете му са били изхвърчали при силния удар и разцепването на автомобила му.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК