Митничари спипаха 617 279 недекларирани лева във въздуховода на камион

Открити са 31 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал

07.07.2022 | 17:25 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари спипаха 617 279 недекларирани лева във въздуховода на камион

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 617 279 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 06.07.2022 г. на МП "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Ирак. По метода "анализ на риска" товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности около шофьорската кабина. При последвалия физически контрол във въздуховода на влекача са открити 31 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 315 610 евро с левова равностойност 617 279 лева, информират от Агенция "Митници".

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура в Хасково- териториално отделение - Свиленград.

Водачът - Ю.Я. - на 45 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК