СОС изслушва шефа на "Пътна полиция" след кошмара със Семерджиев

Той ще трябва да обясни какви са причините са катастрофите в града

07.07.2022 | 07:06 Редактор: Петя Кръстева

В Столичния общински съвет ще бъде изслушан директорът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев. Очаква се той да даде повече подробности пред местния парламент за тежката катастрофата на бул. "Черни връх", при която загинаха две жени.

Съветниците ще бъдат запознати с работата на КАТ - София. Той ще коментира как се осъществява контролът и какви са причините за подобни инциденти в града. 

Междувременно продължава разследването на тежката катастрофа. Очакват се резултатите от кръвните проби, взети след ареста на основния обвиняем за тежкото престъпление Георги Семерджиев. Близо 8 часа след инцидента той бе задържан със съдействието на отряд "Кобра" в неадекватно състояние. 

След 23 часа на 5 юли джипът, шофиран от Семерджиев, мина на червено и уби две млади жени. Шофьорът - бивш футболист и рецидивист с над 50 криминални регистрации, избяга от мястото. По случая са назначени редица съдебни експертизи. 

Близо три часа вчера бе затворено за движението при кръстовището между булевардите "Черни връх“ и "Арсеналски“, където граждани почетоха с минута мълчание и цветя паметта на двете загинали жени на 22 и 26 години.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК