Освободиха предсрочно прокурорския син, който тероризира цял Перник

Перничани смятат, че бащата на бияча ще се опита да го измъкне с психиатрична експертиза

16.06.2022 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

За втори път освободиха предсрочно от ареста 18-годишния прокурорски син Васил Михайлов от Перник, заподозрян за брутални побои над граждани, включително на футболния треньор Румен Андонов. 

Вчера той беше задържан и му бяха повдигнати две обвинения. Днес перничани се събраха на мълчалив протест пред общината, подкрепен и от жители на София. Появиха се и нови обвинения срещу насилника.

На празника на Перник през 2018 г. синът на Клаудия Методиева става жертва на насилие. Твърди, че побойникът е именно Васил Михайлов и група момчета. 

"Група младежи влизат в едно от тези заведения. Изкарват го от заведението и започват побой. Фрактура на черепа, поемане на носни кърпички, фасове и отделно със запушен нос и хапчета в устата. Детето беше почти в страхова невроза, в неадекватно състояние. Освен че му осакатиха живота, осакатиха и моя живот", разказа Клаудия Методиева. 

На протеста пред общината в Перник присъстваха и близките на футболния треньор Румен Андонов.

"Съдейки от клипа, който видях, записан от общинската камера и виждам как е бит, се радвам, че моят съпруг е жив и че е оцелял", сподели съпругата на Андонов -  Марияна Николова.

Десетки са жертвите на насилие от Васил Михайлов, но по-голяма част се страхуват да разкажат, казва дъщерята на футболния треньор. Перничани смятат, че бащата на бияча ще се опита да го измъкне от наказателна отговорност с психиатрична експертиза. 

"Ако този човек излезе поради някакви психически проблеми или нещо, което да го оправдае да не влезе в затвора и да си получи заслуженото, просто целият народ ще рухне и ще знае, че тази системата не струва", подчерта дъщерята на Румен Андонов - Сандра Андонова.

Заради насилието в града, от вчера в Перник тече специализирана полицейска операция. 

"Имаме проверени 174 лица, проверени са 111 автомобила. Имаме засечени лица, които представляват интерес за полицията", заяви Павел Млеканов - директор на Областната дирекция МВР-Перник. 

Въпреки че за втори път беше освободен предсрочно от ареста, от Софийската районна прокуратура съобщиха, че се внесли искане в Софийския районен съд за "задържане под стража" спрямо 18-годишния побойник, който е привлечен към наказателна отговорност за три деяния.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Или полицая да го беше гръмнал.Неизбежна самоотбрана. Сигнализирай за неуместен коментар
5
3 rate up comment rate down comment 0
Джеймс
преди 1 година
Ще попадне на някой по луд от него и всичко за *** приключва Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 1
!!!
преди 1 година
Абе перничани къде ви е винкела ? Този пак ще се отърве Сигнализирай за неуместен коментар
3
13 rate up comment rate down comment 0
Габдулла
преди 1 година
Фактът, че след доказан побой над полицай е на свобода доказва, че полицията е за разформиране. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 1
Снайпер
преди 1 година
1
16 rate up comment rate down comment 0
Работническо дело
преди 1 година
Абе един ли не се намери там да му клъцне вратлето на този *** ! Сигнализирай за неуместен коментар