Задържаха прокурорския син, пребил брутално футболен треньор в Перник

Това не е първият случай на агресия от страна на 18-годишния срещу невинни граждани

15.06.2022 | 19:25 Редактор: Жаклина Иванова

Полицията задържа прокурорския син Васил Михайлов, който в събота, в центъра на Перник, преби футболния треньор Румен Андонов. Повдигнати са му две обвинения. Това не е първият случай на агресия от страна на 18-годишния срещу невинни граждани. Кметът на града призова органите на реда за спешни мерки срещу насилието.

Футболният треньор Румен Андонов се прибира към дома си в Перник, когато е нападнат и пребит жестоко от 18-годишния мъж.

"Става, отива при него и го поздравява. В този момент баща ми подава ръка, като решава, че това е дете, което е тренирал. В момента, в който си подава ръката, човекът го удря с метален бокс, и то със засилка", сподели дъщерята на треньора Сандра Андонова.

Пострадалият Андонов вече е изписан от болницата, но е в тежко състояние, казва дъщеря му.

"Това е опит за убийство. Баща ми беше с опасност за живота. Той не може да си отвори по никакъв начин устата, езикът му е блокиран, не може да пие даже със сламка", обясни тя.

Своеволията на Васил Михайлов продължават вече година. Движи се въоръжен с нож и бокс. Най-често жертвите му са беззащитни хора. Сред тях има възрастни хора и дори полицай. Посягал е и на семейството си.

75-годишен мъж прави забележка на Васил Михайлов да не си хвърля бирата в парка, а след това той го смазва от бой, добави още Сандра Андонова.

Проявите на агресия и унижения са заснемани, а видеоклиповете са над 20. От страх обаче никой от града не смее да говори, казва още тя.

"Има подадени две жалби - моята и на едно момче, което е подало за опит за убийство. Момчето е било смазано до такава степен, че никой не е разбрал кой е този човек", разказа тя.

Биячът е син на заместник-прокурора на Перник - Бисер Михайлов. Преди дни стана ясно, че районната прокуратурата си е направила самоотвод по случая. Кметът на Перник Станислав Владимиров призовава органите на реда да предприемат спешни мерки срещу насилието в града. В противен случай перничани ще излязат на протест.

"Дори в недоразвити общества, такава жестокост рядко може да бъде видяна. Хората искат справедливост", посочи кметът на Перник.

В крайна сметка след спецоперация в Перник 18-годишният Михайлов е задържан. Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения - за телесна повреда и закана с убийство.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК