Спецоперация тече на територията на Перник заради брутална агресия

Целта е да се гарантира сигурността на жителите

15.06.2022 | 13:55 Редактор: Ваня Кузманова
Спецоперация тече на територията на Перник заради брутална агресия

Във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления от днес стартира специализирана полицейска операция на територията на Перник.

Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда, ОДМВР–Перник уточнява, че в Първо РУ на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

На 12 май 2022 г. е образувано досъдебно производство. Той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три инцидента с  негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение, на 11 декември 2021 г. - в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. - в близост до зала "Кракра" в областния град. 

На 29 май 2022 г. е започнато друго досъдебно производство, след като според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. 

Последният случай е от 11 юни 2022 г, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство в хода, на което е установено, че нападението е станало около 14:00 ч. същият ден пред заведение в центъра на областния град, на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят младеж. Той е задържан на 12 юни 2022 г., като по медицински причини е освободен. В хода на разследването са установени и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери. 

По информация от Районна прокуратура – Перник, към 15 юни 2022 г. трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК