Ето кой сливенски бизнесмен, любител на лукса, бил тартор на контрабандния канал

Дъщерите му работят в Държавното горско стопанство и полицията в Сливен

20.05.2022 | 18:51 Редактор: Елеонора Танева

Повдигнаха обвинения на шестима от задържаните при мащабната акция срещу контрабандата в Сливен. Иззети са пари и злато за над 1 милион лева. 

Каналът действал от години, а крайната точка е била Великобритания. Там стоката била продавана на тройни цени. След това групата връщала печалбата обратно в България и изпирала парите в заложна къща.

"Лицата са пътували между един и пъти пъти седмично", уточни Слав Добрев от сектор "Борба с организираната престъпност" в Сливен.

"По отношение на шест лица са повдигнати обвинения за пране на пари, контрабанда на стоки през границата на страната и документни измами", заяви окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

На няколко адреса в Сливен са открити пари в кашони, злато и скъпоценни камъни, сред които и диаманти.

"Иззетите парични средства и ценности като стойност са за над 1 млн. лева", поясни окръжният прокурор.

По информация на Bulgaria ON AIR тартор на групата е прочутият сливенски бизнесмен Симеон Симеонов, по-известен като Салим. Известен е със скъпите си коли и охолен живот в къща, пълна с луксозни вещи.

"Можем да кажем, че е криминално проявен. Лице, което притежава значително имущество, луксозни автомобили", уточниха разследващите.

56-годишният мъж и две от дъщерите му са задържани за 72 часа. Жените работят в Държавното горско стопанство и полицията в Сливен. При акцията са претърсени общо 12 адреса. Разследването по случая продължава.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК