14 г. затвор за майка, удушила бебето си заради счупена чаша, запалила и заровила тялото

Маринела от Лазарово призна вината си на първото съдебно заседание

09.05.2022 | 23:28 Редактор: Елеонора Танева
14 г. затвор за майка, удушила бебето си заради счупена чаша, запалила и заровила тялото

22-годишната Маринела Маринова от плевенското село Лазарово е осъдена на 14 години затвор за убийството на 2-годишната си дъщеричка. Тя е удушила детето си заради счупена чаша, след това е запалила трупа, за да прикрие следите си, информира "24 часа". 

Маринела призна вината си в първото заседание по делото. Тя беше задържана през януари, а убийството е извършено на 22 октомври 2021 г. В месеците от убийството до ареста на младата майка тя с нищо не показвала, че се притеснява от липсата на детето, обявено за издирване от баща ѝ.

Маринела отглеждала момиченцето сама. Нищо не му липсвало и растяло в прилични условия. Във фаталния ден Маринела се изнервила, защото дъщеря ѝ не я слушала. Когато момиченцето съборило чаша, която се счупила на пода, гневът на майката изригнал. Хванала детето и го сложила на леглото. Взела възглавницата и започнала да притиска главата на момиченцето с нея. Когато ядът ѝ отминал, момиченцето вече не давало признаци на живот.

Според разследването убийството не е било планирано. 

Майката се уплашила, взела тялото на детето си и го запалила в пристройка към къщата. Не казала нищо на баща си, с когото живеела, напуснала селото.

Едва на 23 декември детето е обявено за общодържавно издирване. При разпита Маринела разказала за извършеното престъпление и завела криминалистите до мястото, където заровила тялото на дъщеря си. 

Присъдата от 14 г. затвор за младата майка не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК