"Ловци на педофили" предадоха на МВР бизнесмен, предлагал секс на малолетна

"Дискретен съм, дано и ти си дискретна, защото съм семеен", казал мъжът на 13-годишното момиче

26.04.2022 | 17:50 Редактор: Елеонора Танева

Нова акция на т.нар. "Ловци на педофили". Младежите предадоха на полицията мъж, който предлага секс на малолетна, а неговата съпруга му осигурява адвокат.

На поредния случай на мъж, който е проявил сексуален интерес към дете, "ловците на педофили" се натъкват онлайн.

"След като си беше представил сексуалните намерения, се стигна до среща с момичето. Те се видяха на метространция "Вардар", минаха оттук и ги спряхме", разказа Ален Симеонов.

А към каузата на учениците се присъединява и учител.

"Аз осъзнах каква е тази кауза, когато видях как дечицата от квартала ми стават обект на един 50-годишен мъж, който им е предлагат да ходят у тях, да гледат някакви неща", сподели Александър Александров. 

"Дискретен съм, дано и ти си дискретна, защото съм семеен", казал педофил на 13-годишно момиче.

Оказва се обаче, че съпругата на заловения мъж, който се оказва виден бизнесмен, му наема защита.

"Ние я видяхме, когато стояхме пред 3 РПУ, чакайки другите момчета да дадат обяснения. И тя се появи, гледайки ни лошо, заплашвайки ни. Стана ясно, че не е много против това, което той прави и не е много "за" това, което ние правим", уточни Ален Симеонов.

В средата на март над 20 мъже, заловени от младежите, бяха задържани от Районния съд в София. Месец по-късно всички те са на свобода.

"Това по никакъв начин не ни обезкуражава. На заловените и арестувани педофили са повдигнати обвинения, водят се дела, но в България като цяло едно дело се точи с години. Докато те влязат в затвора ще отнеме поне 1-2 години", казва "ловецът на педофили".

В момента наказанието за осъден педофил е от 1 до 6 години затвор. Предложението на младежите, което те внасят и в Народното събрание, е то да се увеличи двойно и да бъде създаден Регистър на сексуалните престъпници. Засега уверение от депутатите, че това ще се случи, няма. 

"Каква е причината един такъв човек, който има семейство, да решава да търси сексуални удоволствия с малко момиченце? Никой нормален човек не би могъл да бъде изпита каквото и да е сексуално привличане към едно недоразвито дете", заяви Александър Александров.

Вижте повече в репортажа Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК