21 ареста след акциите на "Ловците на педофили"

Сред задържаните са общински съветници и бизнесмени

15.03.2022 | 19:42 Редактор: Ваня Кузманова

Задържаха над 20 мъже, които са имали сексуален интерес към непълнолетни, благодарение на така наречените "ловци на педофили". Прокуратурата повдигна обвинение на арестуваните, а сред тях са общински съветници и бизнесмени. Кои са те и как ученици помогнаха за разкриването на случаите? 

Преди месец ви срещнахме с Ален и Станислав – младежите, които вече повече от година са известни като "ловци на педофили". За това време те успяват да разобличат над 40 мъже, които комуникират с деца.  

"Регистрираме в сайт за запознанства или социални мрежи и чакаме хората да ни пишат предложения, включително и сексуални. Накрая си уреждаме среща с тях. Поставяме лице, което е на 13 години и след това го спираме", разказа Ален Симеонов. 

Месец по-късно при спецакция на прокуратурата са задържани 21 от мъжете, разкрити от двете момчета и техни помощници. 

"Правили са записи на срещите и благодарение на тези записи ние сме достигнали до самоличността на по-голямата част от задържаните лица. Най-младият на 22, най-възрастният на 76", посочи административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.  

"Установените лица са 25, като имаме данни, че едно от лицата е напуснало пределите на страната. Предстои установяването и задържането на останалите 4 лица", заяви началникът на отдел "Разследване" към СДВР Стойно Цветков. 

"Може и по-дорбе, разбира се. 21 от тези, които сме хванали след толкова месеци на работа, но е много по-добре отколкото нищо да не стане", допълни Ален Симеонов. 

Сред задържаните са бившият общински съветник от Враца Венелин Петров и бивш кандидат за кмет на Разлог, както и известни бизнесмени. 

"Сега очакванията ни са и останалите да бъдат арестувани, което е въпрос на време. В момента говорим с адвокати и няколко депутати, за да видим какво може да се направи от гледна точка на закона, но това ще стане ясно на по-късен етап", каза Ален.

Мъжете, задържани при спецакцията, са с наложена мярка арест за 72 часа и повдигнати обвинения в педофилия. За това престъпление българското законодателство предвижда затвор от 1 до 6 години.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Драгоман
преди 6 месеца
........и педофилия. Дедовци с,, внучките,, Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Запад дрога, побойща
преди 6 месеца
Заповядайте в гр. Драгоман! Сигнализирай за неуместен коментар