Арестуваха 21 души за педофилия, снимали видеа докато се гаврят с децата (+ВИДЕО)

Обвиняемите са на възраст между 22 и 76 години

15.03.2022 | 12:25 Редактор: Елеонора Танева

21 души са обвинени по разследване за педофилия. Чрез интернет платформи са установявали контакт с деца под 14-годишна възраст с цел блудствени действия. 

През 2021 г. в София, чрез сайтове за запознанства и интернет приложения, обвиняемите са събирали информация за малолетните деца. Целта им била срещи, на които извършвали блудствени действия и полово сношение. По време на срещите правели видеозаписи, които помогнали за разбиването на групата.

Акцията е осъществена благодарение на действията на т.нар. "ловци на педофили", които ви показахме преди седмици. Младите момчета комуникират в интернет под чужда самоличност с мъже на средна възраст, които се интересуват от малолетни и непълнолетни момичета и момчета. 

"В обявите са се представяли за непълнолетни момичета и момчета, уговаряли са срещи. На срещите са се явявали самите "ловци на педофили". Те са правили записи на тези срещи, които впоследствие са предоставяни на СДВР и прокуратурата. Благодарение на тях сме стигнали до самоличността на педофилите", обясни административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

В хода на разследването са извършени множество действия, разпитани са свидетели и са претърсени над 30 адреса и моторни превозни средства.

Обвиняемите са на възраст между 22 и 76 години. Петима от тях са осъждани.

Предвид опасността обвиняемите да извършат друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа. Ще бъде поискано от съда да ги остави за постоянно в ареста. 

Установените по случая лица са 25, има данни, че едно от тях е напуснало страната. 

Наказанието, което могат да получат, е "лишаване от свобода" от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 10 000 лева. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
аноним
преди 2 години
тук не върви човещината-смърт за тях Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
calrizian
преди 2 години
Много малки присъди и глоби, чак нереално Сигнализирай за неуместен коментар