Ученици разобличават педофили на живо в интернет

Две момчета успяват да заловят над 40 мъже, които са си комуникирали с деца

20.02.2022 | 14:30 Редактор: Теодора Патронова

Група ученици търсят потенциални педофили и ги разобличават на живо в интернет. Целта е да разкрият възрастни мъже, които си пишат и си уреждат срещи с деца.

Това са Ален и Станислав. Обикновени момчета с необикновена мисия – да разобличават потенциални педофили.

"Регистрираме в сайт за запознанства или в социалните мрежи и чакаме хората да ни пишат", обясни Ален Симеонов.

Момчетата заснемат всичко и го предоставят на полицията. И така вече повече от година. За това време те успяват да заловят над 40 мъже, които са си комуникирали с деца и са си уреждали срещи с тях.

"Онзи ден заловихме педофил на живо, след което беше задържан от органите на реда. Беше образувано досъдебно производство. Вече е пуснат на свобода", каза Станислав Петков.

"Нашата цел е да покажем на институциите, че не си вършат достатъчно добре работа имайки в предвид огромния ресурс, с който разполагат", подчерта Станислав Петков.

Въпреки усилията на момчетата, зад решетките няма нито едно лице, което те са разобличили. Но Станислав и Ален са категорични, че няма да се откажат.

Преди дни в Дупница родители задържаха и предадоха на полицията 28-годишен мъж, който с автомобила си обикалял из улиците на града и предлагал на непълнолетни момичета да ги качва в колата си.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 0
Вие сериозно ли?!?
преди 2 години
Репортерката направила ли си е труда да гледа някои клипчета и да види какво точно правят така наречените "ловци на педофили"? Педофилите остават ненаказани именно благодарение на тях! Става дума не за лов на педофили, а за постановки и провокации, побои и саморазправи. Подставени лица се преструват онлайн на малолетни. В крайна сметка няма престъпление и е логично нищо повече да не се случи. Но ловците и не искат нещо да се случи - просто няколко нацистчета си търсят повод да пребият някого. Сигнализирай за неуместен коментар
5
2 rate up comment rate down comment 0
хммм...
преди 2 години
Ива очевидно е някой Иво, изплашен от инициативата.В развитите държави има химическа кастрация за такива, а в САЩ публичен регистър на установените педофили, който всеки може да провери и да види дали в близост живее такъв човек. Все пак хората се притесняват за децата си. Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 1
Ива (втори коментар)
преди 2 години
Но може би това звучи чуждо в страна, където имаме проблем с домашното насилие. По развитите места на педофилите се помага да се преборят с проблема си, за да не се стигне до реализирането му. Когато репресираш подобен тип хора само ги тласкаш към това да го направят отново. После защо сме най-назад и защо евродепутат показва необезпокоявано хитлеровия поздрав- ами ето заради такива, които мислят, че това е геройство. Към подобни неща имам 0 толерантност! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 2
Ива
преди 2 години
Любопитно ми е как е възможно платформа като bgonair да възхвалява подобен род самоволни акции? Доста се излагате ама като казвам доста имам предвид наистина. Единият младеж носи тениска на Луков марш и го играе на нацист, грешка- не го играе, той е такъв... Вместо да има интервенция, а най-добре и превенция срещу това, вие го засилвате и затвърждавате с идеализирането на подобен тип престъпления. Да, изненада- това да тормозиш психически и физически някого по твое усмотрение Е престъпление. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години
Следя ги поне от 2 години Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Браво на смелите деца...много е рисковано това, което правят. Сигнализирай за неуместен коментар